Rektor stjal fra elevene

Tok 123.000 fra melkepengekonto ved en barneskole i Romsdal.

Mannen som ble dømt til 60 timers samfunnsstraff, stjal over 123.000 kroner fra elevenes melkepengekonto. 

Dommer

Mannen i 30-åra kom til Romsdal fra en annen kant av landet da han startet som rektor ved barneskolen for noen år siden.

I 2011 slet han personlig og økonomisk, ifølge den ferske dommen fra Nordhordland tingrett, og begynte å forsyne seg fra Foreldrearbeidsutvalgets (FAU) «melkepengekonto».

Anmeldt av skolen

Ved elleve anledninger, fra oktober 2011 til februar 2012, overførte han penger fra melkekontoen til sin egen bankkonto.

Ifølge tiltalen fra november 2013 omfatter det totalt 123.107 kroner. Samtidig attesterte han melkeregninger på vegne av kommunen for 55.111 kroner.

I august 2012 oppdaget kommunen underslaget, og anmeldte ham.

Betalte tilbake

I retten 20. desember ga han en uforbeholden tilståelse og samtykket i at saka ble avgjort som tilståelsesdom.

Den tidligere rektoren forklarte at han var i en vanskelig situasjon privat, og slet med depresjon da han jobbet i Romsdal. Økonomien hans var også anstrengt.

Nå er han i fast jobb et annet sted i landet, og i retten vektla forsvareren at en soning i fengsel vil kunne medføre fare for å miste den. Det ville dermed påvirke forsørgeransvaret hans overfor flere barn.

For bruddet på straffelovens paragraf 255 og 256, som betegnes som grovt underslag, ba aktor Astrid Bolstad om 60 dagers fengsel, men Nordhordland tingrett kom fram til at 60 timer samfunnsstraff, var passende.

Den må gjennomføres innen 120 dager. Fullfører han ikke, venter fengsel i 60 dager.

I tillegg til at tilbakebetalingen, rent rulleblad og tilståelsen virket formildende, viser retten til politiets lange behandlingstid på 1,5 år siden saka ble anmeldt.