Innstilte ferjeavganger

B-ruta på Sølsnes-Åfarnes må droppe siste avgang onsdag ettermiddag og torsdag morgen. På Molde-Vestnes er også B-ferja ute av drift.

RUTE 36: Det er MF «Lifjell» som nå går i B-ruta på Sølsnes-Åfarnes.   Foto: Fjord1

Nyheter

– B-ruten innstilles fra avgang på Molde kl. 2100 onsdag 08.12.21 og inntil videre på grunn av oljelekkasje på motor. Vi beklager, skriver Boreal i en melding onsdag kveld.

Vegtrafikksentralen skriver i en oppdatering natt til torsdag: E39 Fergestrekningen Molde - Vestnes: B-ruten starter opp igjen fra avgang i Molde kl. 0430 torsdag.

Fjord 1 og Vegtrafikksentralen for Midt-Norge meldte tidligere onsdag om stopp for B-ruta i sambandet over Langfjorden

Avgangene fra Sølsnes klokka 18:25 og fra Åfarnes 18:45 blir innstilt «grunna vanskeligheter med ankomst kai», skriver ferjeselskapet.

Etter en liten ringerunde får Rbnett oppklart at det ikke er noen dramatikk knyttet til meldinga. Det er rett og slett slik at ferja må gå til kai i Molde for natta. Derfor må de droppe den siste rundturen for å opprettholde kviletida mannskapet er pålagt. Ferja ligger normalt ved kaia på Malo ved Sølsnes, men den er prioritert for tømmerbåt i kveld.

Ferja har altså ikke problemer med å få lagt til ferjekaia både på Åfarnes og Sølsnes, slik trafikkmeldinga kunne tyde på.

Det er MF «Lifjell» som nå går i B-ruta. Etter klokka 19 er det bare A-ferja «Eresfjord» som betjener sambandet.

Forplanter seg til torsdag morgen

Seinere onsdag kveld sendte Fjord1 sendt ut følgende melding om rute 36: B-ruta med avgang fra Sølsnes 07:00 og fra Åfarnes 07:20 blir innstilt grunna tidligere forlenga seilingstid.