Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 14. oktober.
Nyheter

Politiet: 37-åring siktet for drapene på Kongsberg

En 37 år gammel mann er siktet for drapene på fem personer på Kongsberg i går kveld. Mannen er dansk statsborger, men bosatt i Kongsberg, opplyste politiet i natt.

– Politiet bekrefter denne informasjonen om siktede fordi det verserer mange rykter i sosiale medier om mulige gjerningspersoner som ikke kan knyttes til de alvorlige handlingene, heter det i en pressemelding.

Siktedes forsvarer: Forklarer seg i detalj

Mannen som er siktet etter drapene på Kongsberg, samarbeider med politiet og forklarer seg i detalj om hendelsen, opplyste forsvareren hans til VG i natt.

– Jeg har snakket med min klient, og vi har vært i avhør, sier forsvareren, advokat Fredrik Neumann.

399 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 399 koronasmittede i Norge. Det er 81 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 421 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 461, så trenden er synkende.

Prishopp på oppvarming i USA

Stigende priser på olje og gass rammer også USA. Folk må regne med å betale opptil 54 prosent mer for oppvarming i vinter, sammenlignet med forrige vintersesong. Det viser en prognose fra føderale myndigheter.

Prognosen fra U.S. Energy Information Administration går ut på at den kommende vinteren kan bli noe kaldere i hele landet enn forrige vintersesong.

Eksplosjon og skyting

En eiendom er påført omfattende ødeleggelser etter en eksplosjon i Helsingborg i Sverige like før klokken 1 i natt. Flere personer meldte til politiet at de hadde hørt smellet. Ingen ble skadd, skriver Helsingborgs Blad.

Kort tid før eksplosjonen ble en mann skutt i byen. Han ble sendt til sykehus med svært alvorlige skader, og politiet etterforsker saken som drapsforsøk.