Mister Jarlsberg har flyttet heim

Svein Arne Bjørgum (62) hadde sin siste arbeidsdag som meierisjef forrige fredag. Det ble 34 år i meierisamvirket og 27 år i Elnesvågen. Nå har han og kona flyttet inn i Svein Arne sin barndomsheim på Oppdal. Og så har de kjøpt seg småbruk på Rennebu!

Tilbake i skiferhovedstaden: Nylig pensjonert meierisjef Svein Arne Bjørgum gikk av som meierisjef i Elnesvågen sist fredag, nå har han og kona flyttet til skibygda Oppdal, som opplever en voldsom utvikling.  Foto: Eirik Heen

Næringsliv

Det er tirsdag formiddag og vi nærmer oss skibygda Oppdal. Mer som en metropol etter hvert, nå også med Biltema og Burger King. Svein Arne Bjørgum synes det er stas. Han og kona Kjellaug har nettopp flyttet fra Elnesvågen til Rognvegen 2 på Oppdal, som er barndomsheimen til eks-meierisjefen. Elnesvågen og Oppdal har omtrent samme innbyggertall, men der slutter også likheten.