Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 24. september.

Partilederne Audun Lysbakken (SV), Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møttes torsdag på Hurdalsjøen hotell for sonderinger om regjeringsforhandlinger.   Foto: Torstein Bøe/ NTB

Nyheter

Ropstad går av på KrFs landsstyremøte

Kristelig Folkepartis landsstyre møtes for et dagsmøte som begynner fredag klokka 11. På møtet vil Kjell Ingolf Ropstad formelt gå av som partileder som følge av pendlerbolig-saken. På møtet vil også KrF diskutere den videre prosessen rundt ledervalget i partiet.

Regjeringssonderingene fortsetter

Sonderingene fortsetter på Hurdalsjøen hotell mellom Ap, Sp og SV om mulighetene for å danne flertallsregjering. Sonderingene startet torsdag, og de tre partilederne var i godt humør på vei inn i sonderingene.

Toppmøte for «firerbanden»

Mens FNs høynivåuke fortsetter i New York, inviterer USAs president Joe Biden statsministerne fra Australia, India og Japan til et møte i Det hvite hus i Washington. De fire møtes i kraft av å være med i det som på engelsk omtales som «The Quad», den såkalte firerbanden.

Thunberg-demonstrasjon i Berlin

Greta Thunberg og Fridays for Future arrangerer klimaprotester i en rekke land. Den 18 år gamle klimaaktivisten deltar i en demonstrasjon i Berlin i Tyskland.