Ansatt på omsorgssenter smittet – ber folk følge smitte-anbefalingene

Hustadvika melder at en ansatt på Lundhaugen omsorgssenter er smittet. Kommunen ber innbyggerne følge anbefalingene om smittevern.
Nyheter

Det nye smittetilfellet i Hustadvika ble registrert torsdag, og alle beboere og aktuelle ansatte er blitt hurtigtestet med negativt resultat. Det vil gjennomføres nye hurtigtester på lørdag, skriver Hustadvika kommune i en pressemelding fredag.

Smittesporing er gjennomført, og nødvendige tiltak iverksatt.

Selv om myndighetene opphever alle restriksjoner fra lørdag kl. 16, oppfordrer kommunen innbyggerne til å følge anbefalinger om avstand, håndvask og testing ved symptom. Årsaken er den økende smitten i området.

Meldinga er signert kommuneoverlege Petter Aaberg Holen og kommunalsjef Jan Morten Grimstad Dale

Fredag ble det kjent at regjeringen opphever anbefalingen om en meters avstand, men holder fast på anbefalingene om å vaske hendene og holde seg hjemme samt teste seg ved symptom. Kravet om isolasjon ved smitte står fast. Det gjør også karantene for folk i samme husstand som en smittet.

Myndighetene påpekte samtidig at kommunene kan innføre strengere tiltak ved behov.