Birk (22) er alltid i flytsonen i sin unike husbåtkatamaran

– Det er ganske mange som stopper opp, tar bilder og lurer på hva i all verden for slags farkost dette er. Det er ganske gøy, sier Birk Tjelmeland (22).

BIRKS UTROLIGE HUSBÅT: 22 år gamle Birk Tjelmeland har en hjemmesnekret katamaranhusbåt som er helt unik på verdensbasis. Nå har studenten fortøyd i Molde gjestehavn.  Foto: Eirik Heen

Nyheter

Søndag kveld la vi merke til det merkeligste av fartøy i gjestehavna utenfor Molde Fjordstuer. Hva i all verden er dette for noe? Det spørsmålet er det flere som har stilt seg, det ser vi også på Facebook. For å få svaret er det bare en ting å gjøre, nemlig å «banke på» døra og høre med den unge mannen som faktisk bor i katamaranen «Dijkstra». Han heter Birk Tjelmeland og hører heime i Bergens-traktene. Og synes det er kjekt at lokalavisa viser interesse.