KrF-veteraner: To mulige arvtakere som KrF-leder

Det er en stor fordel om KrFs nye partileder har sete på Stortinget, mener flere partiveteraner. Det snevrer utvalget av mulige arvtakere ned til to.

Stavanger 20181020. Ekstraordinert fylkesårsmøte i KRF Stavanger. Rogaland KrF holder ekstraordinært fylkesårsmøte i forkant av partiets ekstraordinære landsmøte 2. november. 1. nestleder Olaug Bollestad sammen med Einar Steensnæs under møtet som holdes på Clarion Energy Hotell i Stavanger.   Foto: Carina Johansen / NTB

Nyheter

Olaug Bollestad og Dag-Inge Ulstein pekes på av flere som de to mest aktuelle til å etterfølge Kjell Ingolf Ropstad.

Både tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, avtroppende parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan og tidligere parlamentarisk leder Einar Steensnæs mener den nye partilederen bør sitte på Stortinget.

Ettersom KrF ikke kom over sperregrensen ved valget, kom partiet bare inn med tre mandater: Ropstad, Bollestad og Ulstein.

– Det er nødvendig at partilederen sitter på Stortinget. Det har tidvis vært prøvd før at noen sitter på utsiden, men det har i liten grad vært vellykket. Partilederen må ha sete i Stortinget for å kunne følge sakene og politikken, sier Steensnæs til VG.

Bondevik bekrefter overfor VG at han mener den nye lederen bør sitte på Stortinget.

Grøvan deler dette synspunktet, men han vil ikke kommentere direkte hvem som bør bli Kjell Ingolf Ropstads etterfølger.

Oslo 20210119. Hans Fredrik Grøvan (Krf) under en debatt i Stortinget etter statsminister Erna Solbergs redegjorde om håndtering av koronapandemien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB  Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Det får være et spørsmål for valgkomiteen. Men på generelt grunnlag vil det helt klart være en fordel om vedkommende sitter på Stortinget. Da har man større mulighet til å være på banen, men nå får valgkomiteen gjøre sine vurderinger, sier han til Fædrelandsvennen.