Tre nye smittetilfeller i regionen vår - to av dem er skoleelever

To av de tre nye smittede i Molde og Aukra er skoleelever. Den tredje med bekreftet koronasmitte er fullvaksinert.

TRE NYE TILFELLER: Én person fra Aukra har fått påvist koronasmitte. Det samme gjelder for to beboere i Molde. Illustrasjonsfoto: Joachim Constantin Høyer 

Nyheter

To unge moldensere har fått bekreftet koronasmitte i Molde. Det melder Molde kommune selv på sine hjemmesider.

Skoleelever i Molde og Fræna

I Molde er nå antallet oppe i 20 smitta til nå i september. Den ene av de to nyregistrerte tilfellene i Molde er en elev ved Langmyra skole, og vedkommende er nå i isolasjon.

– Medelevene i klassen trenger ikke å gå i karantene. De får utdelt selvtester som de tar hjemme torsdag ettermiddag og mandag morgen. Dersom testene er negative, kan barna gå i skolen som vanlig, melder kommunen.

Den andre som er bekrefta smitta er en elev ved Hustadvika videregående skole, men personen er altså bosatt i Molde. Smittekilden er ukjent og smittesporing pågår fortsatt.

Var fullvaksinert

Aukra kommune fikk den 8. september melding om et nytt smittetilfelle. Foreløpig er det ukjent hvor smitten stammer fra.

Smittesporing er gjennomført, og nærkontakter skal være satt i karantene. Personen som er bekreftet smittet er fullvaksinert, og blir nå fulgt opp av kommunen, melder Aukra kommune i ei pressemelding.

– Kommuneoverlegen minner om viktigheta ved å teste seg dersom man har symptom uavhengig av vaksinasjonsstatus.