Ni nye smittetilfeller i Molde – skole og barnehage berørt

De fleste smittede i Molde nå er barn, ungdom eller unge voksne.
Nyheter

Det melder Molde kommune i ei oppdatering på sine nettsider lørdag kveld.

I løpet av fredag og lørdag har kommunen fått melding om ni smittetilfeller. De fleste er barn, ungdom eller unge voksne, og de er knyttet til to pågående utbrudd i kommunen. Smittesporing pågår, skriver kommunen.

I Nordbyen barnehage er ett barn bekreftet smittet.

På Molde videregående skole er to elever bekreftet smittet.

– Elevene som går i samme klasse, samt øvrige nærkontakter, blir testet på mandag. Ifølge nye, nasjonale regler trenger ikke elever i samme klasse som den smittede å gå i karantene. Det forutsetter at de testes og at de ikke har symptomer på sykdom, skriver kommunen.

Molde videregående skole skriver på sine nettsider at elevene må følge med på informasjon om hva som skjer med undervisningen på Itslearning, og at foreldre med spørsmål skal kontakte kontaktlæreren til sin ungdom.


Stor pågang – over 200 tester seg trolig i dag

10 nye smittet i Molde, de fleste unge

Det er i hovedsak barn, ungdommer og yngre voksne blant de ti nye smittede registrert i Molde torsdag. – De nye reglene øker kraftig antallet som må teste seg, sier kommuneoverlegen.


Nye regler for nærkontakter

– Molde kommune har nå gått over til å varsle bare husstandsmedlemmene til den smittede. Det er den smittede selv, foreldre, skolen, barnehagen (eller andre etter nærmere avtale) som skal varsle øvrige nærkontakter, skriver kommunen.


Smittede i Molde skal nå varsle nærkontakter sjøl

– Dette vil lette arbeidsbyrden vår betydelig, sier Cato Innerdal, kommuneoverlege i Molde. Men økende smitte fører ikke til lokale tiltak – foreløpig.Nærkontakter som er fullvaksinerte trenger ikke å gå i karantene. Nærkontakter som er vaksinerte med en dose, må teste seg mellom dag tre og sju, men de trenger ikke å gå i karantene dersom det er over tre uker siden vaksinedosen ble satt.

– Men dersom du er nærkontakt og får symptomer på sykdom, må du umiddelbart i karantene og teste deg så fort som mulig, opplyser kommuneoverlege Cato Innerdal. Det gjelder for alle, uavhengig av hvorvidt man er vaksinert eller ikke.

Han minner også om at selv om du er unntatt fra karanteneplikten, så skal du så langt det er mulig unngå nærkontakt med andre i løpet av ei uke fra den dagen du kan ha vært eksponert for smitte.

– Det vil for eksempel si at du skal holde god avstand til eventuelt andre du jobber sammen med, sier kommuneoverlegen.

Molde kommune har nå 53 registrerte tilfeller av korona i august måned. Det er det høyeste antallet smittede i løpet av en måned siden pandemiens oppstart i mars i fjor.