Stor pågang – over 200 tester seg trolig i dag

10 nye smittet i Molde, de fleste unge

Det er i hovedsak barn, ungdommer og yngre voksne blant de ti nye smittede registrert i Molde torsdag. – De nye reglene øker kraftig antallet som må teste seg, sier kommuneoverlegen.
Nyheter

Molde kommune fikk i løpet av torsdag melding om ti nye smittetilfeller. Dette er i hovedsak barn, ungdommer og yngre voksne, skriver kommunen i en pressemelding.

De aller fleste er knyttet til pågående utbrudd i kommunen, og smittesporing pågår fortsatt.

Barnehage og skole

Det er påvist smitte ved Mobarn Øverland barnehage og Sellanrå skole, ifølge kommunen.

Etter de nye, nasjonale reglene skal barn i samme klasse eller avdeling som den smittede, testes. Mens de venter på svar, kan de fortsette å gå på skolen eller i barnehagen dersom de ikke har symptomer.

– De nye reglene bidrar til en kraftig økning i antallet som må teste seg, opplyser kommuneoverlege Cato Innerdal i meldinga.

Denne uka har mellom 100 og 150 personer testet seg daglig, og antallet er stigende.

– I går (torsdag) ble det testet 152 personer. Basert på timebestillingene i dag, vil vi trolig passere 200, opplyser Innerdal til Rbnett.


Innerdal: – Vannet kommer, og vi står her kun med en liten tesil for å stoppe vannet

Kommuneoverlegen i Molde mener kommunalt helsevesen står i fare for å bli overarbeidet, både innen testing og smittesporing.


Utvider testkapasiteten

Molde kommune minner om at alle som har symptomer på forkjølelse, snarest må bestille time for testing, og holde seg hjemme til de har fått testresultatet.

– Vi gjør vårt ytterste for å sikre at alle som må teste seg får gjennomført det allerede samme eller seinest påfølgende dag, sier kommuneoverlegen.

Onsdag ble det til sammen registrert seks nye smittede. Molde kommune har nå 44 registrerte tilfeller av korona bare i august måned.


Fire nye smittede i Molde

Dermed kom antall smittede onsdag opp i seks.