Statens vegvesen avviser kritikken for å ha latt være å utrede E39 under Veøya

- Tunnel under Veøya ble vurdert, regjeringen valgte annen løsning

​En løsning med å bygge ny E39 langs traseen for Romsdalsaksen, med tunnel under den freda øya Veøya, ble vurdert av Statens vegvesen, sier Kjetil Strand i divisjon for transport og samfunn. - Løsningen var billigst, men regjeringen valgte Møreaksen, sier Strand

BLE VURDERT: Kjetil Strand sier at tunnel under Veøya ble vurdert. Arkivfoto: ØYSTEIN BJERKELAND 

Nyheter

MOLDE: Statens vegvesen avviser kritikken som er reist mot etaten for å ha latt være å utrede en vegløsning som innebar en tunnel under øya Veøya i Romsdalsfjorden. Tidligere strategidirektør i Statens vegvesen Region Midt, Kjetil Strand, er nå i ledelsen for Vegvesenets nye divisjon for transport og samfunn. Han opplyser til Romsdals Budstikke at Vegvesenet utredet flere alternativer for kryssing av Romsdalsfjorden, blant annet et alternativ der ny E39 skulle gå fra Hjelvik til Sekken og videre i tunnel under Veøya.