Dette mener Høie er den største urettferdigheten i Norge

– Rusavhengige og mennesker med psykisk helse-utfordringer lever 15-20 år kortere enn resten av oss. Det er den største urettferdigheten i det norske samfunnet.

– ENORM UTFORDRING: – Mennesker med rus- og psykisk helse-utfordringer får ikke samme kreftbehandling, hjerte–kar-, eller diabetesbehandling som andre. Man ser bare rusen og bare den psykiske helseutfordringen, ikke hele mennesket. Dette er en enorm utfordring, sier helseminister Bent Høie. Her med rådgiver Thordis Haugen i Molde rådhus lørdag.   Foto: Kjell Langmyren

Vi har skapt et bilde av at det er «de andre» som har en psykisk helseutfordring, «de andre» som har en rusavhengighet. Men det gjelder oss alle.

Bent Høie
Nyheter

Helseminister Bent Høie var som snarest innom Molde lørdag, etter en dag på Sunnmøre fredag. Blant hans få gjøremål i byen, var et intervju med Romsdals Budstikke på rådhuset. Rundt det store, mørke bordet i formannskapssalen satt også ordfører Torgeir Dahl, stortingspolitiker Helge Orten og Høies rådgiver Thordis Haugen.