– Vil bevare hele sjukehuset i Kristiansund

Vil gi 500.000 i stipend til føden i Kristiansund og samle inn til Molde

Bunadsgeriljaen nærmer seg målet om fem stipend til gynekologer på føden i Kristiansund. De ønsker stipend også til i Molde, men finner ikke innsamlings-koordinator blant støttespillere fra Romsdal. 

VIL BEHOLDE FØDEN OG SJUKEHUSET: Anja Cecilie Solvik (t.h.), leder i Bunadsgeriljaen, og støttespiller Else Karin Kulø stilte med banner (her baksiden) om å bevare føden i Kristiansund da statsministeren la grunnstein til fellessjukehuset på Hjelset. De vil også beholde resten av sjukehuset: – Vi er livredde for å miste sykehuset vårt, sier Solvik.   Foto: MARIT HEIENE

Nyheter

Bunadsgeriljaens flaggsak er å beholde fødetilbudet i Kristiansund. Det driftes nå sammen med Molde av mangel på fagfolk, særlig gynekologer. Som del av kampen vil «geriljaen» bidra til rekruttering med fem stipend på 100.000 kroner hver til gynekologer som binder seg til to år i Kristiansund.