Fiskeri, miljø og klima:

Unge fiskere: - Vi er vant til å tilpasse oss

De unge fiskerne har tro på framtida, tross bekymring for varmere hav og mer ekstremvær. – Men høye CO2-avgifter gjør det vanskeligere for oss å tilpasse oss framtida, sier en av dem.

FISKERE: Flere unge fiskere deltar på Midsundkonferansen 21. - Vi vil bygge nettverk og oppdatere oss faglig, sier de. F.v. søsknene Kjartan André Nygård, 27; Markus Nygård, 29; Ruben Nygård, 22 og Inger Anne Overå, 31. T.h. Øystein Orten, 37.   Foto: MARIT HEIENE

For de store båtene utgjør ikke CO2-avgiften så stor andel, mens småkarene i ti meters skalker som jobber livet av seg, fort vil miste 10 prosent av driftsresultatet. 

Øystein Orten
Nyheter

Midsundkonferansen Havblikk 21 har i år tema "den bærekraftige fiskeren, eierskapet og ressursene i havet som forvaltes av kystfolket". Det har trukket rundt hundre deltakere til storsalen på Midsund skule, i tillegg et titalls digitalt.