Smitten øker kraftig i fylket – Delta dominerer totalt

– Vi må nok leve med koronaviruset i flere år

Smitten øker i fylket. Hver dag får 5-20 personer vite at de er smittet, nesten alle med Delta. – Det er altfor tidlig å si at pandemien er over. Vi må nok leve med viruset i flere år, sier Fabian Åhrberg.

TESTER SEG FOR LITE: – Vi syns folk tester seg for lite ut fra hvor mye de beveger seg. Vi anbefaler lav terskel for å teste seg, sier Fabian Åhrberg. Spesialisten i medisinsk mikrobiologi på Molde sjukehus er fungerende leder for mikrobiologen.   Foto: PRIVAT

Nyheter

Fabian Åhrberg opplyser at koronasmitten i fylket har steget markant de siste to ukene. Kun 1-2 prøver per dag var positive for tre uker siden. De siste to ukene har det steget til 5-20 positive prøver hver dag. Nesten alle har Delta-varianten. Også i landet ellers stiger smitten, og Delta dominerer.