Sju nye smittetilfeller i Molde

Seks av disse er i samme familie. Smittesporing pågår fortsatt. Har du vært på Progym eller Kebabs Pizza og Grill ber kommunen om å ha lav terskel for å teste deg.
Nyheter

Seks av sju smittede er i samme familie. De ble smitta etter en reise på Sør-Vestlandet. Smittesporing pågår fortsatt, og foreløpig er åtte personer satt i karantene som følge av smitten.

Det siste smittetilfellet har ingen sammenheng med den nevnte familien. Vedkommende har vært på reise på Sørlandet og var da i nærkontakt med en smittet. To personer i Molde er satt i karantene som følge av dette tilfellet. De skal testes på mandag.

Har du vært på Progym Molde eller Kebabs Pizza og Grill?

En av de smittede var på trening på Progym Molde mellom klokka 18 og 21, torsdag 22. juli.
En annen smittet var på Kebabs Pizza og Grill mellom klokken 21 og 22, torsdag 22. juli.

De som var der på samme tidspunkt, må ha lav terskel for å teste seg og gå i karantene dersom de får symptomer, sier Molde kommune.

Ingen forsterka tiltak nå

Molde kommune vet enda ikke om de sju smittetilfellene dreier seg om deltavarianten av viruset.

– Smitten som er registrert i dag har ingen sammenheng med Moldejazz og folkelivet denne uka, så vi ser ikke behov for å iverksette lokale tiltak nå, sier fungerende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.

Molde kommune følger situasjonen tett og kan ikke utelukke lokale tiltak dersom det blir nødvendig. Det melder kommunen på sin hjemmeside.

Smittetilfeller i juli

Molde kommune har nå 15 registrerte tilfeller av koronasmitte så langt i juli måned.