23 cruiseanløp er meldt til Molde og Åndalsnes resten av sommeren. Kommer noen? 

Om to år kan skip få strøm ved kaia 

Cruisesesongen i Molde og på Åndalsnes resten av året er uviss. Men havneselskapet ligger ikke på latsida foran kommende sesonger. – Vi jobber for å ha det første landstrømanlegget klart på Åndalsnes i 2023, sier havnedirektør Olav Akselvoll. 

LIGGER I OPPLAG: De to hurtigruteskipene som ligger til kai på Åndalsnes, får strømforsyning fra land. Om to år er planen å ha et nytt landstrømanlegg klart. Det nye anlegget skal kunne forsyne cruiseskip med strøm mens de ligger til kai. Etter Åndalsnes er det Moldes tur til å få landstrømanlegg.  Foto: Richard Nergaard

Nyheter

MOLDE/ÅNDALSNES: Året 2021 kan komme til å gå uten ett eneste anløp av cruiseskip til de to havnene i Romsdal. Markedsansvarlig i Molde og Romsdal Havn IKS, Jorid Søvik, har 23 meldte anløp på lista for resten av sommeren; 22 til Molde og ett til Åndalsnes. Ingen av disse er ennå kansellert, men det er uvisst om noen av skipene kommer.