I framtida kan ikke cruiseskip pøse på land mange tusen mennesker, sier Jan Ove Tryggestad (Sp):

– Gigantskipenes tid er snart forbi 

Husker du da ett av verdens største cruiseskip, MVC Meraviglia, la til kai i Molde i mai 2018 med nesten 7.000 mennesker ombord? – Anløp av gigantskip som pøser i land mange tusen mennesker i ei havn, blir snart historie, sier fylkespolitiker og ordfører i turistkommunen Stranda, Jan Ove Tryggestad. 

DOMINERTE BYBILDET: Dette cruiseskipet fra Malta, MSC Meraviglia, besøkte Molde i mai 2018. Om bord var nærmere 7.000 mennesker. Slike gigantfartøy vil ikke være på ønskelista til de populære turisthavnene i Møre og Romsdal i framtida, mener fylkespolitiker og ordfører i Stranda, Jan Ove Tryggestad. Arkivbilde.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

MOLDE/ÅNDALSNES: Framtida er mindre, miljøvennlige skip som ikke slipper ut klimagasser, og der rederiene spiller mer på lag med lokalt næringsliv og myndigheter, sier fylkespolitiker Jan Ove Tryggestad (Sp).