5 på jazz

– Hva skal gjøre Moldejazz bedre? Dette svarer folk «på gata»

I dag er vi på gata og spør hva som skal til for å gjøre Moldejazz enda bedre.

Rikke (9) og Kristin (6) Kofoed Frostad, Molde: – Jeg syns det er veldig bra nå, sier Rikke. – Og det må være veldig morsomt på Moldejazz, sier Kristin. Søstrene besøker bestefar Arne Frostad i Jazzteltet på rådhusplassen, der han «årner» med alt. Og begge er enige: – Tullkattesnutene var innmari gøy! Mer slik!  Foto: Ole Foss

Nyheter

Kristin Tveikra Aarø (59), Molde: – Jeg har vært med i mange år på festivalen, og det var veldig bra å få en kvinnelig festivalsjef nå. På tide! Og så vil jeg gjerne ha inn enda flere kvinnelige artister, men hånd i hånd med kara’n, selvfølgelig, sier Kristin. Hun synger og står på stand med «Besteforeldrenes klimaaksjon» på torget i Molde flere ganger denne uken.  Foto: Ole Foss

Bjørn Stendahl (79), Oslo: – Mindre popmusikk ville gjort Moldejazz bedre. Bra med variasjon og at det blandes inn rytmiske elementer som rock og greier, men ved popmusikk går det en grense, sier Bjørn. Innehaver av Molderosen (fra 1980), en av landets ledende jazzskribenter og –forfattere gjennom flere tiår. I år på sin 56. Moldejazz. Slå den! 

Martin Bjørnersen (46), Oslo: – Da vil jeg faktisk få konsertene ut fra de store kulturhusene og tilbake til mindre plasser. Jeg merket en overgang i negativ forstand da de tok i bruk de store konsertlokalene. I salen her inne (teatersalen, red.anm.) kan en noen ganger få til bra ting, men jeg ville heller hatt små steder som er i daglig bruk, som fungerer ellers i året også, avslutter Martin, som er kulturskribent i Klassekampen, og som delvis dekker Moldejazz, delvis «Ord og musikk», med Endre Ruset. 

Julie Skogly (19), Molde: – Enda bedre? Det er jo allerede veldig bra, da. God stemning, masse folk, så det er jo bare å få mer av alt, mer folk, mer musikk, mer lyd. Mer av alt, sier Julie, som har deltatt flere år i Jazzlogen, og nå står spent og lykkelig på «Kurt» etter å ha fått vite at Marius Neset-billetten er i boks.