Tre nye smittetilfeller i Molde fredag ettermiddag

To av dem kobles til utbruddet fra onsdag.
Nyheter

Molde kommune har fredag ettermiddag fått melding om tre nye smittetilfeller. To kobles til utbruddet fra onsdag. De to satt allerede i karantene og er nå overført til isolasjon. Smittesporing pågår, men det er få nærkontakter, opplyser Molde kommune i en oppdatering seint fredag ettermiddag.

Den tredje smittede kobles til det andre utbruddet i kommunen. Vedkommende var i karantene og er nå i isolasjon. To nærkontakter er satt i karantene og skal testes.

– Det er ingen sammenheng mellom de to utbruddene, men begge er bekreftet å være deltavirus, sier fungerende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.


Delta-varianten av koronaviruset i Molde - kommunen jobber med å få oversikt:

Venter spent på over 100 testsvar

Over 100 personer er torsdag testet i forbindelse med delta-utbruddet Molde.


Alle de 100 prøvene som ble tatt i går, er nå analysert og de to utbruddene har så langt medført åtte smittetilfeller siden onsdag.

Rakvåg Roald opplyser at kommunen ikke iverksetter lokale tiltak nå. Dermed er det de nasjonale smittevernreglene som gjelder for arrangementene på Moldejazz.

– Vi følger situasjonen tett, og vi må stramme til om situasjonen eskalerer, sier hun.

Molde kommune har fredag hatt dialog med restaurantene i byen. De er oppfordret til å være ekstra nøye med smittevernet gjennom helga og jazzuka.


Deltavarianten er nå i Molde

– Det er første gang at deltavarianten er påvist i Molde, og det er bekymringsfullt, sier fungerende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald. De tre koronatilfellene vi har i Molde nå, er deltavarianten.En ansatt ved sjukehuset i Molde er smittet av korona

Vil ikke få konsekvenser for drifta av sjukehuset.


Kommunedirektøren minner nok en gang om den enkeltes ansvar nå.

«Du må holde en meters avstand til andre, og bruke munnbind hvis det ikke er mulig. Vær nøye med håndhygienene, og hold deg hjemme dersom du blir syk. Får du forkjølelsessymptomer, må du snarest bestille time til testing», heter det på kommunens hjemmesider.