Deltavarianten er nå i Molde

– Det er første gang at deltavarianten er påvist i Molde, og det er bekymringsfullt, sier fungerende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald. De tre koronatilfellene vi har i Molde nå, er deltavarianten.
Nyheter

– Det er første gang at deltavarianten er påvist i Molde, og det er bekymringsfullt, sier fungerende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald i en oppdatering torsdag.


Delta-varianten av koronaviruset i Molde - kommunen jobber med å få oversikt:

Venter spent på over 100 testsvar

Over 100 personer er torsdag testet i forbindelse med delta-utbruddet Molde.


Deltaviruset har vist seg å være langt mer smittsomt enn andre varianter av koronaviruset, og varianten gir også oftere sykdom hos uvaksinerte. Kommunen har i dag vært i dialog med FHI. Med bare tre smittede så langt, er det ikke aktuelt å innføre forsterka smitteverntiltak i dag.

Situasjonen kan eskalere

– Vi følger situasjonen nøye, og vi må iverksette lokale tiltak dersom smitten eskalerer, opplyser kommuneoverlege Cato Innerdal. Han viser til erfaringer fra en rekke andre kommuner, der deltaviruset har spredd seg i stort omfang på kort tid.

– Vi nærmer oss Moldejazz og det er allerede mange tilreisende til byen. Da kan bli vanskelig å holde en meters avstand i mange sammenhenger. Derfor minner vi om den nasjonale anbefalingen om å bruke munnbind når du ikke kan holde en meters avstand til andre, sier Innerdal.

Også vaksinerte bør bruke munnbind

15.300 personer i Molde kommune har nå fått første dose med koronavaksine. Etter første dose med Pfizer-vaksinen anslås beskyttelsen mot deltaviruset å være 65%.

– På bakgrunn av det gjelder anbefalingen om munnbind også for de vaksinerte, opplyser kommuneoverlegen.