Trinn tre i gjenåpningsplanen iverksettes søndag 20. juni

Norge ligger i rute til neste steg i gjenåpningsplanen, og regjeringen har bestemt å iverksette trinn tre av gjenåpningen søndag klokken 12.

Oslo 20210521. Statsminister Erna Solberg, holder pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB  Foto: Stian Lysberg Solum

Nyheter

– Smittetallene går ned, antall sykehusinnleggelser synker og rundt halvparten av befolkningen over 18 år har fått minst én vaksinedose. Norge er i rute, og vi er klare for å gå til trinn tre i gjenåpningen, sier statsminister Erna Solberg (H).

Synkende smittetall, færre koronapasienter på sykehusene og flere som har fått både en og to vaksinedoser er bakteppet for at regjeringen nå tar samfunnet enda et skritt i retning tilbake til normalen.

Forrige gjenåpningstrinn ble iverksatt natt til torsdag 27. mai. Regjeringen har tidligere sagt at de vil bruke om lag tre uker til vurdere situasjonen og gjøre nødvendige analyser og vurderinger før man vurderer å iverksette neste trinn.

Den nasjonale skjenkestoppen ved midnatt oppheves fra søndag

Fra søndag 20. juni klokken 12.00 kan skjenkekranene igjen være åpne til etter klokka 24. Man kan fortsatt ikke slippe inn nye gjester etter midnatt.

Det ble klart på regjeringens koronapressekonferanse fredag ettermiddag. Dermed kan barer og skjenkesteder holde dørene og ølkranene åpne i noen timer til.

– Skjenkestoppen klokken 24 blir opphevet, men man kan fortsatt ikke slippe inn nye gjester etter midnatt. Det er fremdeles krav om registrering, servering av alkohol ved bordet, redusert antall gjester, sitteplasser til alle gjester og avstand, heter det fra statsminister Erna Solberg (H).

I Oslo vil skjenkestopp ved midnatt fortsatt gjelde til 4. juli. Men fra og med 5. juli oppheves skjenketidsbegrensningen i Oslo, og nasjonale regler vil da gjelde.

Det åpnes for flere deltakere på private og offentlige arrangementer

Nå kan flere samle seg både privat og offentlig, melder regjeringen på en pressekonferanse.

Man kan være opptil 100 personer på private arrangementer i leid lokale eller på offentlig sted.

Synkende smittetall i store deler av landet gjør at regjeringen nå åpner for at flere kan samle seg på private og offentlige arrangementer.

De private arrangementene gjelder for offentlig sted eller leide lokaler, mens de offentlige gjelder større kulturarrangementer og lignende.

At flere kan samle seg, er en del av trinn tre i regjeringens gjenåpningsplan.

Antall gjester som kan være på besøk i private hjem, økes til 20

Regjeringen åpner for flere gjester på besøk i private hjem. De øker taket til 20.

Det meldte regjeringen på en pressekonferanse fredag.

Økningen fra 10 til 20 er en del av trinn tre av regjeringens gjenåpningsplan. Dette er en anbefaling for hele landet.

De som er beskyttet mot koronaviruset og har grønt koronasertifikat, kommer i tillegg.