Smitten i Molde er britisk variant

Laboratoriet ved sjukehuset har nå analysert de positive prøvene i Molde. De er av typen alfa, altså den britisk muterte virusvarianten.
Nyheter

Det melder Molde kommune via sine nettsider fredag.

– Det er en lettelse at vi ikke har den mye omtalte Deltavarianten (den indiske varianten) i Molde, sier ordfører Torgeir Dahl. Kriseledelsen i Molde hadde fredag ettermiddag en gjennomgang på smittesituasjonen.


150 personer i karantene i Molde

Det pågående utbruddet i Molde har ført til at om lag 150 personer nå er satt i karantene og omtrent 300 personer i ventekarantene.


Kommuneoverlege Cato Innerdal kunne bekrefte at det er den noe mindre smittsomme alfavarianten vi har i Molde nå.

Så langt er fire personer smittet.

171 personer er blitt testet på teststasjonen i dag. Kommunen regner med å ha oversikt over resultatene i løpet av fredag kveld, og vil komme med nærmere informasjon så snart resultatene er klare.

Følg smittevernreglene

Ordfører Torgeir Dahl minner om at alle må være nøye med å følge smittevernreglene nå.

– Selv om samfunnet åpnes opp og vi går over på trinn tre av den nasjonale gjenåpningsplanen, så gjelder fortsatt de elementære reglene, presiserer ordføreren.

Hold avstand og vær nøye med håndhygienen! Blir du syk, må du holde deg hjemme.

– Ingen må nøle med å bestille time for testing dersom de får symptomer, sier Dahl. Molde kommune har økt kapasiteten på teststasjonen, og du vil i utgangspunktet få time på mandag dersom du bestiller time i løpet av helga.