Kvinne omkom i boligbrann i Molde, mens en mann er innlagt på sykehus: – En trist sak

En kvinne i 70-årene har omkommet etter en boligbrann i Tønderveien i Molde.

DØDSBRANN: Brannnen i Tøndervegen i Molde ble dessverre en dødsbrann. TIPSERFOTO.  

Nyheter

En kvinne i 70-årene er bekreftet omkommet etter brannen i Tønderveien i Molde i natt. I tillegg er en mann innlagt på sykehus med ukjent skadeomfang.

– Det er en trist sak, og de pårørende er varslet, sier operasjonsleder John Bratland i politiet i Møre og Romsdal.

Til sykehus med ukjent skadeomfang

Nødetatene fikk melding om brannen klokka 01.43 natt til fredag. Politiet opplyser om at det var flere beboere på adressens to boenheter.

– Vi fikk meldinger om røyk og flammer. Det er snakk om en tomannsbolig. I alt skal det ha vært fem personer på adressen. Tre personer i den ene etasjen, som kom seg ut selv. De tre er det ikke registrert skader på. I tillegg til to personer i overetasjen. En kvinne i 70-årene ble funnet omkommet. I tillegg er en mann innlagt på sykehus med brannskader, etter at han ble hentet ut av brannvesenets røykdykkere. Skadeomfanget vet vi ikke noe om foreløpig, sier operasjonslederen til Romsdals Budstikke.

– Vi har ingen informasjon om brannårsaken, da det er ukjent per nå. Brannvesenet fikk raskt kontroll, og det jobbes nå med etterslokking. Både politi og brannvesenet har fortsatt folk på stedet, sier Bratland til Romsdals Budstikke like over klokka 07.00.

– Vi vil etterforske videre når det er forhold som tillater det, bekrefter operasjonslederen.

– Vi etterforsker bredt

Politiets operasjonssentral sier at man er godt i gang med undersøkelser på stedet, uten at de vil si noe om man mistenker noe kriminelt.

– Vi etterforsker bredt, sier operasjonsleder Borge Amdam.

Romsdals Budstikke har vært i kontakt med Alarm 110-sentralen, som er operasjonssentralen til brannvesenet. Operasjonsleder Tor Ivar Sjåstad forklarer at Molde brannvesen rykket ut med alt tilgjengelig mannskap til boligen i Tønderveien.

– Vi reiste ut til brannen med det som Molde brannvesen har av styrker og utstyr. Dette er et type oppdrag som brannkorpset er godt rustet for å takle. Vi rykket ut med røykdykkere, og fikk forholdsvis raskt kontroll over situasjonen. Dessverre endte det på en måte man aldri ønsker, med tanke på at noen omkom. Det er det vi jobber for at ikke skal skje. Utover det så må politiet uttale seg om mulig brannårsak og omstendighetene rundt, sier Sjåstad.