Kampen om fagfolka:

Har rekruttert mange – dette mangler før fødegjenåpning

Flere gynekologer og jordmødre er nå rekruttert til føden. – Vi har lyktes noe med rekruttering, men mangler fortsatt brikker før vi kan gi endelig dato for gjenåpning i Kristiansund, sier klinikksjef Georg Johnsen.

SKAL VÆRE TRYGGE: – Når vi gjenåpner føden i Kristiansund, skal vi være trygge på at vi ikke havner i en lignende situasjon igjen, sier Georg Johnsen. Han er klinikksjef for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal med Molde sjukehus og Kristiansund sjukehus.   Foto: MARIT HEIENE

Det ser lyst ut for jordmor-situasjonen begge steder om vi lykkes.

Klinikksjef Georg Johnsen
Nyheter

For robust drift trenger hver av fødeseksjonene i Molde og Kristiansund mellom 5 og 7 gynekologer og mellom 10 og 15 jordmødre, avhengig av vaktsystem og turnus. Som kjent måtte føden i Kristiansund stenge i februar og ha samdrift med Molde grunnet mangel på særlig gynekologer. Situasjonen har gitt helseforetaket en stor jobb med å rekruttere i et arbeidsmarked der gynekologer og jordmødre er ettertraktet i hele landet.