Bedriftene har skrikende behov for fagarbeidere, er budskapet fra bedriftsleder Lars Stenerud

– Mangel på fagfolk er en trussel mot utviklingen i bedriftene

Når lokale industribedrifter søker etter medarbeidere, er det mye lettere å finne ingeniører og folk med bachelorgrad enn å få tak i folk med fagbrev. – Mangelen på fagfolk utgjør en trussel som hindrer utvikling i bedriftene, sier bedriftsleder Lars Stenerud.

TRENGER FLERE UNGE MED FAGBREV: – Minst halvparten av alle ungdommene her i fylket burde gått et utdanningsløp med yrkesfag. Det er ikke noen feil med lange, teoretiske utdanninger, men vi må også ha raske utdanningsløp. Mange bedrifter her i fylket sliter med å få tak i fagutdanna medarbeidere, sier adm. direktør Lars Stenerud.  Foto: STAALE WATTØ / SUNNMØRSPOSTEN

Nyheter

Torsdag ble det arrangert næringspolitisk temamøte på Teams med kompetanse og verdiskaping som tema. I møtet utfordret næringslivet de ulike partiene på hvordan de skal løse utfordringene innen kompetanse, jobbskaping og verdiskaping.