Foreldre krever møter med rektor før de velger skole – nå vil kommunen ha slutt på fritt skolebytte

Foreldre krever egne møter med rektorer i Hustadvika for å få det beste skoletilbudet til sine barn. Nå vil kommunedirektøren avvikle hele ordningen med fritt skolevalg.

VIL HA SAMME KVALITET: – Vi har som mål at alle elevene skal ha et godt opplæringstilbud, og et trygt læringsmiljø på sin nærskole, sier kommunalsjef for oppvekst, Siv Kathrin Hjellnes.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Hustadvika har siden kommunesammenslåingen 1. januar 2020 hatt en hovedregel om at skifte av skole skal innvilges. Et drøyt år etter at regelen har vært i bruk vil kommunedirektøren gå bort fra ordningen. En av årsakene: foreldre er blitt for opptatt av å sammenlikne skolene for å sikre at sitt barn får gå på den "rette" skolen. De krever møter med rektorer før skolestart for å finne ut hvilken skole som har det beste tilbudet.