Nyfødt døde: – Familien har det fryktelig tungt

Familien til barnet som døde etter fødsel på Molde sjukehus i mars i fjor, har det fryktelig vondt. Samtidig er de glade for gransking som slår fast det de har ment: at mor og barn ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

VIL KREVE OPPREISNING: Statsforvalteren i Trøndelag slår fast at Helse Møre og Romsdal ikke har lagt til rette for at helsepersonellet kan oppfylle plikten til forsvarlig yrkesutøvelse. Nå vil familien kreve oppreisning fra Molde sjukehus for tydelig å plassere ansvaret for at barnet deres døde etter fødsel.   Foto: MARIT HEIENE

De har det vondt, og de er sinte. De kjenner på savnet hver dag.

Advokat Cecilie Sethil Stuberg
Nyheter

Etter at to nyfødte døde i Molde og Kristiansund i fjor, kom torsdag rapporten som slår fast at mor og barn ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Det gjelder begge tilfellene, ifølge gransking fra Statsforvalteren i Trøndelag som legger ansvaret på Helse Møre og Romsdal, ikke på enkeltansatte.