Nå får ansatte andre dose – kan forvente økt fravær

Denne uka starter andre dose-vaksinering for ansatte på Molde sjukehus. De kan forvente litt flere bivirkninger og mulig arbeidsfravær siden de må skifte vaksine, ifølge Oxford-studie.

STOLER PÅ FHI: – De fleste medlemmene jeg har vært i kontakt med, stoler på Folkehelseinstituttet og det som norske myndigheter beslutter i sin vaksinestrategi, sier Tor Rune Aarø. Han er hovedtillitsvalgt på Molde sjukehus for Norsk Sykepleierforbund.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Regjeringa bestemte nylig at AstraZeneca-vaksinen tas ut av det norske vaksinasjonsprogrammet på grunn av sjeldne, men svært alvorlige bivirkninger. Helsepersonell var blant dem som startet med AstraZeneca da vaksinen kom til landet, og som dermed må vaksineres med en annen vaksine nå.