Var du på McDonald’s i Molde lørdag?

En koronasmittet person var innom McDonald’s i Molde lørdag 24. april mellom klokken 15 og 16.
Nyheter

Dersom du var innom på samme tidspunkt, må du være ekstra oppmerksom på symptomer, og gå i karantene umiddelbart dersom du blir sjuk. Du må også bestille time for koronatest. Det opplyser Molde kommune i en oppdatering onsdag ettermiddag.

Hvis du har vært der og ikke merker symptomer, trenger du ikke å gå i karantene eller teste deg, opplyser kommunen.


Smittetallet øker i Hustadvika

Fire nye ungdommer har tirsdag fått påvist covid-19 i Hustadvika. Totalt er nå 19 smittet. Kommuneledelsen forventer at tallet vil øke ytterligere.Nå har smitten i Hustadvika også nådd Rauma

Knyttes til utbruddet i Hustadvika.


Kun én positiv hittil

Den smittede personen kobles til det pågående utbruddet i Hustadvika og omkringliggende kommuner. Utbruddet har utløst omfattende behov for testing – en rekke personer er blitt satt i karantene og ventekarantene.

I Molde ble 339 personer testet på mandag – 188 personer ble testet tirsdag.

– Alle testene fra mandag er ferdig analysert. Det endte med én positiv prøve og resten negative, opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Road.

Dette smittetilfellet ble rapportert tirsdag. Kommunen har ikke fått melding om nye smittetilfeller onsdag.

– Vi får fortløpende svar fra gårsdagens tester, så vi kan ikke utelukke flere smittede som følge av utbruddet, sier Rakvåg.


Nesten hele skolen i karantene

Ni klasser og 45 lærere er nå i karantene på Fræna videregående skole som følge av det pågående smitteutbruddet i Hustadvika.– Situasjonen er skjør, nedstenging kan bli aktuelt

Smittesituasjonen er usikker også for Molde: - Ting kan endre seg raskt, nedstenging eller andre tiltak kan bli aktuelt på kort varsel.