Knyttes til Hustadvika-utbrudd

Forventer «Hustadvika-smitte» i Gjemnes – skoler skal drives på rødt nivå

– Det er foreløpig ingen nye smittetilfeller i Gjemnes, men vi har grunn til å tro at dette vil endre seg raskt, skriver assisterende rådmann Svein Arild Eikemo.

Angvik skole (bildet) og Batnfjord ungdomsskole skal drive på rødt nivå med streng inndeling i mindre kohorter fram til tirsdag 4. mai.   Foto: ERIK BIRKELAND

Nyheter

Det er en uoversiktlig situasjon rundt korona i Gjemnes kommune. Det skriver kommunen i en pressemelding tirsdag formiddag.

Kommunen opplyser at de nå har flere personer i karantene, der de antar at det vil komme positive prøvesvar i løpet av tirsdag eller onsdag.

Flere er også satt i ventekarantene. Dette gjelder nærkontaktenes husstandsmedlemmer. De settes i ventekarantene i påvente av testing og prøvesvar.


500 elever i gang med digital undervisning: – En veldig utfordrende situasjon

Kommunalsjef Siv Hjellnes skryter av rektorene og lærerne i Hustadvika, som har kastet seg rundt i innspurten av skoleåret.


– Det er foreløpig ingen nye smittetilfeller i Gjemnes, men vi har grunn til å tro at dette vil endre seg raskt, skriver assisterende rådmann Svein Arild Eikemo i meldinga.

På denne bakgrunnen har kommunen besluttet at Angvik skole og Batnfjord ungdomsskole skal drive på rødt nivå med streng inndeling i mindre kohorter fram til tirsdag 4. mai.

– Dette kan endres tilbake til gult nivå før tirsdag dersom situasjonen tilsier det. Den mulige smitten er knyttet til utbruddet i Hustadvika, opplyser Eikemo.

Han legger til at tirsdagens kommunestyremøte avholdes på Teams.