Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 21. april.

Rapprten om Helge Ingstad-havariet klar.   Foto: Ole Martin Wold / NTB

Nyheter

Helge Ingstad-rapport klar

Statens Havarikommisjon er onsdag klokken 13 klare med delrapport nummer to om Helge Ingstad-havariet. Rapporten omhandler hva som skjedde etter kollisjonen, som til slutt endte med at KNM Helge Ingstad sank 8. november 2018.

Lønnsoppgjør i offentlig sektor

Onsdag klokken 12 sparkes lønnsforhandlingene i offentlig sektor i gang. Da overleverer LO Kommune, Unio, YS Kommune og Akademikerne sine lønnskrav til KS. Fristen for å bli enige er natt til 1. mai, ellers havner forhandlingene på riksmeklerens bord.

Kjøpesentrene åpner i Danmark

I Danmark er den trinnvise gjenåpningen av landet i gang. Frisører og andre en-til-en-yrkesgrupper fikk nylig gjenåpne sine virksomheter. Onsdag gjenåpnes landets større kjøpesentre og varehus. I tillegg får utekafeer og biblioteker åpne igjen.

Dronning Elisabeth fyller 95 år

Kun fire dager etter prins Philips bisettelse fyller britenes monark dronning Elizabeth 95 år. Det blir en nedtonet bursdagsfeiring i år, både på grunn av prinsens bortgang, samt koronarestriksjoner. Den offisielle markeringen av den britiske monarken foregår i juni.

Hauges AC Milan møter Sassuolo

Jens Petter Hauges AC Milan er blant de 12 klubbene som ønsker å starte en omstridt europeisk superliga. Onsdag kveld barker de sammen i ligakamp mot Sassuolo. AC Milan ligger for tiden på andreplass i Serie A, bak erkerival Inter.