Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 11. april.

Nasas helikopterdrone Ingenuity.  Foto: AP/NTB

Nyheter

Helikopterdrone skulle ha tatt første tur på Mars

Søndag skulle Nasas helikopterdrone Ingenuity etter planen ta av og sveve over Mars, men flygingen er utsatt på grunn av et mulig teknisk problem og kan tidligst skje onsdag. Det blir menneskehetens første flytur på en annen planet. Ingenuity landet på naboplaneten vår 18. februar, og i påsken ble navlestrengen til kjøretøyet Perseverance kuttet. Siden det har den lille dronen klart seg selv på den røde planetens overflate. Norske Håvard Fjær Grip skal styre dronen.

Presidentvalg i Ecuador

Andre runde i presidentvalget i Ecuador står mellom den venstreorienterte økonomen Andres Arauz og den konservative finansmannen Guillermo Lasso. Det er også valg av president og nasjonalforsamling i Peru søndag.

Siste dag i US Masters

Majorturneringen US Master i golf avsluttes på Augusta-banen i Georgia i USA. Viktor Hovland er Norges mann på den krevende banen.

USAs forsvarsminister til Israel

Forsvarsminister Lloyd Austin besøker Israel der han blant andre møter forsvarsminister Benny Gantz.