Ina (24) testet positivt uten å være sjuk. Spurte om å få ta ny test – det fikk hun ikke

Reagerer på hvordan kommunen har håndtert falsk positiv koronatest.

REAGERER: Da Ina Male (24) testet seg i Elnesvågen lørdag 3. april fikk hun falskt positivt prøvesvar. Hun mener hun burde fått komme inn på ny test tidligere, og at kommunen burde informert om at ett av de to positive prøvesvarene fra denne dagen viste seg å være negativt. Hun mener også det er dårlig at svarresultatet var feil.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Nyheter

Ina Male (24) fra Hustad i Hustadvika jobber som industrimekaniker offshore og onshore. Før hver jobbperiode krever arbeidsgiver at hun kan vise fram en maks fem dager gammel negativ koronatest. Derfor testet Male seg på teststasjonen i Elnesvågen lørdag 3. april. Svaret som kom på kvelden overrasket henne: Testen var positiv.