Ett smittetilfelle i Gjemnes

En elev ved Nordvestlandet folkehøgskole har testet positivt, ifølge rektor.

Elev smittet: En elev ved Nordvestlandet folkehøgskole er smittet. Den aktuelle eleven har ikke vært tilbake på skolen etter påskeferien.  Foto: Privat

Nyheter

Gjemnes kommune opplyser at en person har fått påvist koronasmitte 8. april, og personen er i isolering.

I følge kommunens pressemelding har den smittede det etter forholdene bra, og smittekilden er kjent.

Det er få nærkontakter i kommunen, som alle blir testet og satt i karantene. Gjemnes kommune anser utbruddet som begrenset, og at de foreløpig har kontroll over situasjonen. Personen kom reisende med offentlig transport; tog og buss til Molde. Folkehelseinstituttet er kontaktet og utfører smittesporing på den offentlige transporten.

Rektor ved Nordvestlandet folkehøgskole i Gjemnes sier til Romsdals Budstikke at det er en av deres elever som er smittet.

– Jeg kan bekrefte at en av våre elever har testet positivt, men vi føler at vi har god kontroll på smitten, sier Bjarte Grøteide.

Han forteller at den aktuelle eleven ikke har vært tilbake på skolen etter påskeferien.

– Vi har strenge regler både i forkant og etterkant av feriene. Vi oppfordret elevene til å bli på skolen i påskeferien og de som dro på ferie ble oppfordret til å ha så få nærkontakter som mulig. Etter ferien ringte vi opp alle elevene i forkant av at de returnerte. Da det ble kjent at en av dem hadde forkjølelsessymptom, ble vedkommende fraktet direkte til en leilighet uten å ha vært innom skolen, sier Grøteide.

Eleven ble kjørt av en tilsynslærer og det satt også en annen elev i bilen – men alle hadde munnbind. De er testet i etterkant og er i karantene nå, opplyser rektor.

– Vi har god dialog med kommuneoverlegen og smitteteamet i kommunen og har hatt massetesting av elevene. Dette er noe vi rutinemessig gjør i forbindelse med alle ferier, sier Grøteide.

Assisterende rådmann i Gjemnes, Svein Arild Eikemo, bekrefter overfor Romsdals Budstikke fredag, at smitteltilfellet som ble registrert torsdag er eleven ved Nordvestlandet fokehøgskole.

– Jeg vil skryte av folkehøyskolen generelt for måten de har håndtert smittevernet generelt. De har vært frampå og tatt det på alvor. De har vært i god dialog med kommunnen hele vegen, sier Eikemo.

Han sier det foreløpig ikke foreligger flere prøvesvar etter smitte hos eleven.

Det er i dag 92 elever ved folkehøgskolen i Torvikbukt.

Siden pandemiens start er det registrert 10 smittetilfeller i Gjemnes.