Mindre reising åpner nye vegdiskusjoner

Når arbeidsgiverne og ansatte har sett at heimekontor funker godt, spår sjeføkonom Øystein Dørum i NHO at mange kommer til å jobbe heimefra også etter koronaen. Skal alle nye vegløsninger fortsatt bygges like store? utfordrer Dørum.

MINDRE REISING: I årene som kommer, vil trolig flere jobbe fra heimekontor. Det kan få følger for etterspørselen etter både vegkapasitet, buss-, tog- og flyseter, tror sjeføkonom Øystein Dørum i NHO.   Foto: NTB

Nyheter

Er et godt breibandnett i ferd med å bli like viktig som ferja eller den nye tunnelen? Sjeføkonom Øystein Dørum i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) ser at digitale løsninger har gitt nye erfaringer under koronapandemien. Behovet for at ansatte reiser til møter, kommer til å bli mindre når koronaen er over. Heimekontor og digitale verktøy tar mer over, sier Dørum.