Politikerne godtar ingen utsettelse av rassikring på Eikesdalsvegen

– Står om liv og helse

Rassikringen av Ågothammaren skal være ferdig snarest, og ikke seinere enn neste høst, var den tydelige beskjeden fra samferdselspolitikerne i fylket. Administrasjonen fikk hard kritikk for å jobbe for sakte.

ÅGOTHAMMAREN: Eikesdalsvegen har parti på strekningen som er utsatt for ras. Ågothammaren er ett rasutsatt område. Fylkestinget har bevilget penger til rassikringen, men arbeidet kommer trolig ikke i gang i år.  Foto: BJØRN MAGNE ØVERÅS

Nyheter

– Vi hører at fylkesvegsjefen snakker om stort ansvar for arbeiderne som skal montere fangnett på Eikesdalsvegen. Det blir nesten tragikomisk å høre. Selvsagt skal vi ivareta sikkerheten til arbeiderne, men hva med risikoen for de som bor i Eikesdal og kjører den rasutsatte vegen hver dag? De som kjører med barn i bilen, risikerer å miste et barn hvis det går ras, sa Kim Thoresen-Vestre (SV) i debatten i samferdselsutvalget onsdag.