– Det verste jeg vet er å bli behandlet som et barn

Ole Magnus Oterhals (39) er medforsker, foreleser på Høgskolen i Molde, jobber på Enen aktivitetssenter - og han har Downs syndrom. Det har ikke alltid vært lett å akseptere diagnosen.

Vil bryte ned fordommer: Ole Magnus Oterhals (39) synes det er leit når noen tror han ikke skjønner så mye fordi han har Downs syndrom. Han vil gjerne få fram at mennesker med ulike utviklingshemminger er forskjellige.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Nyheter

Jeg tenkte ikke på at jeg var annerledes da jeg var liten. Jeg stortrivdes på skolen, og kjente alle mann alle. Samtidig følte jeg av og til at jeg ble satt litt utenfor. Det er ikke noen god opplevelse. Man vil jo helst stortrives med alle og at alle skal være venner, sier Ole Magnus Oterhals (39) fra Gossen, bosatt i Molde.