Politikontakt og krisehjelp på Henøens plan

Sjikanering, hets, stygge kommentarer: Slik vil ordføreren ta knekken på netthetsen

Beredskapsplan, psykososial oppfølging, tett kontakt med politiet og kursing av kommunestyret. Det er noen av tiltakene ordfører Tove Henøen i Hustadvika vil sette inn mot den økende hetsen politikerne utsettes for.

Tar grep Ordfører Tove Henøen i Hustadvika kommune tar grep mot netthetsen.  Foto: Bjørn Brunvoll

Vi har hatt representanter som i perioder har fått store vansker, og har fungert dårlig på grunn av hetsen.

Tove Henøen
Nyheter

– Vi har hatt en klar økning i hets og hatefulle ytringer mot lokalpolitikerne det siste året. Jeg får tilbakemeldinger fra representanter fra flere parti i mitt eget kommunestyre som sier de kvier seg for å gå på talerstolen eller delta i den offentlige debatten fordi de opplever sjikanering, hets og veldig stygge karakteristikker på nettet. Det sier seg selv at slik kan vi ikke ha det. Derfor vil jeg ha tiltak i Hustadvika, sier Henøen til Romsdals Budstikke.