Trusler om juling og boikott var ingredienser i den heftige polkampen – Kalle Røsok (90) husker godt alt som skjedde

Det var en heftig polkampen på begynnelsen av 70-tallet i Molde. Kalle Røsok (90) er en av få gjenlevende av de som frontet Ja-siden. Her er hans historie.

BLODIG ALVOR: – I dag er det knapt noen som reagerer på at det er mulig å kjøpe ei flaske rødvin til søndagsmiddagen. Men for 50 år siden var det blodig alvor, trusler og boikott var ikke uvanlig, forteller Kalle Røsok.   Foto: SVEIN BJØRNEREM

Nyheter

Vi skal tilbake til slutten av 60-tallet. På denne tiden var det vanskelig å få kjøpt øl i Molde. Alexandra hotell og hotell Nobel hadde selvsagt øl- og vinservering, men som det ofte fulgte spiseplikt med. En restaurant som Bagatelle, en flott restaurant på Schistad-hjørnet, søkte år etter år om skjenkeløyve, men fikk avslag, selv om de søkte om kun å få skjenke øl i forbindelse med servering av varm mat. Det gikk ikke. Avholdsbevegelsen sto svært sterkt denne tida.