Ber ungdommen «tygge» på kokkeutdanning: – Reiselivet ligger nede nå, men vi er framtida

Koronaviruset gjør livet blytungt for reiselivet og restaurantbransjen. Men den klare oppfordringen fra fagfolk til ungdommen, er at jobbmulighetene snart vil ta helt av i denne bransjen.

SER LYST PÅ FRAMTIDA TROSS TØFF TID NÅ: Per Ivar Aak og Torunn Dyrkorn håper at mange ungdommer søker seg inn på videregående utdanning innen restaurant- og matfag. Fordi det garantert blir gode jobbmuligheter her i fylket etter pandemien.   Foto: EIRIK HEEN

Nyheter

Pandemien er ekstremt hardtslående for næringslivet, særlig mot bransjer som driver med reiseliv, overnatting og mat. Men det er så til de grader lys i tunnelen, og det er viktig å få formidlet til ungdommen som lurer på hvilke studieløp de skal velge innen 1 mars. Mannen bak dette budskapet er Per Ivar Aak, tidligere kokkelærer ved Rauma vgs. I dag er han rådgiver i restaurant- og matfag i Møre og Romsdal Fylkeskommune.