Nå er denne mutant-jegeren på plass i Molde 

Mikrobiologen har hittil ikke hatt mulighet til å finne mutanter i positive koronaprøver. Men torsdag var en mutant-jeger på plass på lab-en i Molde.

KAN FINNE MUTANTER SJØL: Torsdag fikk mikrobiologens lab i Molde på plass dette utstyret som trengs for sjøl å finne ut om en positiv koronaprøve rommer mutanter fra Storbritannia, Brasil eller Sør-Afrika. Jegeren kan finne den biten som er felles for det tre mutantene, N501Y.   Foto: Helse Møre og Romsdal

Viruset endrer seg hele tiden.

Einar Nilsen
Nyheter

Ca. 150.000 koronatester har mikrobiologens lab i Molde analysert så langt i pandemien. Hittil har de måttet sende prøvene til Folkehelseinstituttet (FHI) for å få svar på om prøvene innholdt muterte virusvarianter fra Storbritannia, Sør-Afrika eller Brasil.