Ti dager fra hytte til hytte, topp til topp

Kompisene Fredrik (31) og Kristian (24) satte seg på toget fra Oslo til Åndalsnes. Så tok de taxi til Skorgedalen. Der begynte et tidagers fjelleventyr som ikke mange gjør etter dem i januar.

Vel framme på Næs: Fredrik Tømte og Kristian Lervik utenfor favorittbutikken sin, Piteraq.   Foto: Eirik Heen

Nyheter

Det er torsdag 14. januar. Ettermiddagstoget fra Dombås har akkurat ankommet Åndalsnes stasjon. Inne på fjellsportbutikken Piteraq legger vi merke til to unge menn som ser ut som de har tenkt å oppholde seg ei stund ute i naturen. De er fullastet med bagasje, handleposer, klatretau og skiutstyr. Vi slår av en prat med Fredrik Tømte (31) fra Lillestrøm og Kristian Lervik (24) fra Oslo. Lurer på hva i all verden slags ekspedisjon de har tenkt seg ut på.