Skinnbrev etter nabofeide i 1599 ble unik gave til Museet

Tirsdag fikk Romsdalsmuseet overrakt et skinnbrev anno 1599 fra Hilde Lerheim. Brevet er nå det eldste dokumentet i museets eie.

Overrekkelse: Skinnbrevet fra 1599 ble overrakt Romsdalsmuseet ved konservator Kenneth Staurset Fåne den 19. januar. Hilde Lerheim og Knut Olav Kallmyr er lettet over at museet overtar ansvaret for brevet.  Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN

– Det er en ære. Rett og slett. Jeg blir nesten litt rørt.

Kenneth Staurset Fåne
Nyheter

Da 23 eidsvorne menn i oktober 1599 var samlet for å avgjøre grenseoppgangen mellom Lerheim gård og Holmem gård i Rauma, ante de ingenting om at dokumentet de forseglet 422 år etter skulle havne på museum. Men tirsdag ble skinnbrevet overrakt Romsdalsmuseet til odel og eie fra Hilde Lerheim og Knut Olav Kallmyr.