Totalt 56 smittede gjestearbeidere i Vestnes – 15 nye i dag

Nye smittetall i Vestnes kommune viser at 15 nye personer i innreisekarantene testet positivt på covid-19. Hittil i år har hele 56 gjestearbeidere testet positivt.

Arbeiderne bor på brakkeriggen på Trohaugen.   Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Hittil i år er det rapportert hele 56 nye smittetilfeller i Vestnes kommune.

– Vi har kontroll på smitten, sier ordfører Geir Inge Lien (Sp). Kommunen hadde møte med alle de aktuelle bedriftene i kommunen onsdag. Der ble det blant annet presisert at arbeidere i karantene ikke får besøke butikker i kommunen. Dette har vært fast rutine i bedriftene, men er nå et smitteverntiltak.

Noen skal retestes

De nye smittede er 12 arbeidere ved Vard sin brakkerigg på Trohaugen og tre arbeidere fra en underleverandør av Aas Mek. Verksted, opplyser Vestnes kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Testresultatene som ble tilgjengelig i Vard i løpet av onsdag 13. januar viser: 12 personer som rutinemessig har blitt testa hos VARD har fått påvist covid-19. Noen av dem har også teste positivt på flyplass ved innreise. Fire av disse er såkalt «usikker positiv», og vil bli retestea. Noen av dem som har testea positivt er nærkontakter og har vært i samme reisefølge som personer som har fått påvist korona tidligere. Disse har hatt tett oppfølging av VARD sitt helseteam, og er testea flere gangar, skriver kommunen i pressemeldingen.

De opplyser at alle har være i karantene siden ankomst, og er i isolasjon på Trohaugen nå. De smittede har ingen symptomer - og alle er sjekket av Vard sitt helseteam, opplyses det. Alle gjestearbeiderne har dokumentasjon på negativ test tatt i hjemlandet innen 72 timer før ankomst Norge.

De fleste er nå tilbake

– 200 arbeidere er nå ferdig med sine karanteneopphold og testing. Mange vil bo på VARD sine brakkerigger i området for ordinære opphold, mens andre vil flytte til boliger som de disponerer i regionen, forteller kommunen.

– Den største andelen av arbeidere har nå kommet tilbake til Norge og er godt i gang med sine karanteneopphold og testing. I løpet av januar håper en at de fleste arbeiderne skal kunne være på plass, skriver kommunen. Og videre:

- Mange har forlenget sine rotasjoner for å redusere reising inn- og ut av landet, men det vil fortsatt være behov for en del utskiftinger av fagpersonell, samt tilreisende servicepersonell i de ulike fasene av prosjekta i tida som kommer, opplyser Vestnes kommune.

Negativ test fra hjemlandet

De tre tilreisende arbeiderne fra en underleverandør av Aas Mek. Verksted testa positivt for covid-19 etter ankomst. Ifølge Vestnes kommune er personene uten symptom og er overført til isolasjon. Nærkontaktene sitter allerede i karantene. Også disse har dokumentasjon på negativ test tatt i hjemlandet innen 72 timer før ankomst Norge.