Flere nye smittede i Vestnes tirsdag

Totalt sju tilreisende gjestearbeidere testet positivt på covid-19 tirsdag.
Nyheter

Det opplyser Vestnes kommune i en oppdatering tirsdag ettermiddag. De sju som testet positivt sann i innreisekarantene ved Vard sine karantenerigger, og samtlige har vært i karantene siden de kom til Vestnes. de er nå flyttet over til isolasjonsrigg på Trohaugen.

Ingen av de sju har symptomer, opplyser Vestnes kommune. Samtlige har dokumentasjon på at de har testet negativt for korona før de kom til Norge.

Fire av dem fikk positiv test ved innreise til landet, mens tre testet positivt ved test i regi av Vard.

De siste ukene har rundt 800 arbeidere kommet tilbake etter juleferien, og er nå i innreisekarantene på Vard sine brakkerigger. Vard tester fortløpende alle tilreisende arbeidere etter opphold i utlandet. I tillegg testes alle på nytt før de får avslutte innreisekarantenen på ti dager. Dersom noen tester positivt, venter det enda flere tester, både for dem og for nærkontakter og personer i samme reisefølge, opplyser kommunen.

Det er døgnkontinuerlig vakthold ved brakkeriggene, og ingen i karantene eller isolasjon får forlate området.

Positive tester som blir registrert i Vard-systemet, blir offisielt registrert på Ålesund kommune sin statistikk, men håndtert av Vard og Vestnes kommune. Smittetilfellene blir registrert i Vestnes kommune sin interne statistikk.