Slik har vår fotograf Brunvoll skildret Romsdal gjennom 2020

Hver lørdag står «Dagens bilde» på trykk i Romsdals Budstikke. Fotograf Bjørn Brunvoll reiser rundt i hele området vårt og fanger et spesielt øyeblikk eller noe utenom det vanlige. Her er hans utvalgte bilder fra 2020.
Nyheter

Julestjerne: Frost og rim gjør at planten i vegkanten blir en vakker julestjerne som ser opp mot stjernene på himmelen over Hjelset ved Molde.  Foto: Bjørn Brunvoll

FISKELYKKE: Marit Grande Thomassen har nettopp gjort sitt første kast ved sjøen på Hjelset. – Jeg pleier ikke å få noe fisk. Jeg står bare her og mediterer. Det er bare helt fantastisk å stå og se på fjella. Det er ikke så nøye med fangsten. Jeg skal stå her til jeg blir kald på fingrene, sier hun.  Foto: Bjørn Brunvoll

Mye vær igjen: Rosepiken står ute i all slags vær. Vi andre bør finne fram paraplyen.  Foto: Bjørn Brunvoll

Noen dører lukkes, andre åpner seg: På REMA 1000-tomta ved Molde Storsenter. En arbeider løfter forskalingsplater før de skal støpe.  Foto: Bjørn Brunvoll

Hatlelia: Bil og blokk.  Foto: Bjørn Brunvoll

På Torget: «Togetherness» kaster lange skygger i den lave høstsola.  Foto: Bjørn Brunvoll

Himla forskjell: Med stillaser på hele domkirkefasaden mot vest, har kirkeveggen fått et midlertidig annerledes og røffere utrykk enn den kvite overflaten som har vært og skal være når arbeidet er over.  Foto: Bjørn Brunvoll

En vinter er varslet: Skoften er det siste du ser før den store grå veggen står i og blokker for Elnes og resten av Hustadvika kommune. Sandsbukta er dekket av høsten stemning. Snart vil bladene på treet endre farge og falle av.  Foto: Bjørn Brunvoll

Det hev ei rose sprunge: Molderosa gjentar seg i Romsdalsgata, mens Arne Nøsts rose på Elvsaasgården har blomstra i flere år nå.  Foto: Bjørn Brunvoll

Trollstigfossen: Trollstigen er et av Norges fremste turistveger, og hårnålssvingen opp gjennom fjellsiden innbyr til spektakulære opplevelser og en dramatisk utsikt både på veg- og spesielt når du er kommet til toppen. Fra et av utkikkspunktene nå under snøsmeltingen kan du se ned på det voldsomme fossefallet. Menneskene og framkomstmidlene vi bruker blir små i møtet med en sånn storslagen natur.  Foto: Bjørn Brunvoll

Bulbkval: «Midnatsol» ligger til kai ved Storkaia, fortsatt i opplag på grunn av koronapandemien. Det stikker en bulb opp av vannet, det kan minne om en kval i formen. Store Norske Leksikon forklarer: Bulb-baug er et kuleformet utspring ved nedre del av et større skips baug, ofte under eller rett på vannlinjen.  Foto: Bjørn Brunvoll

Fjøre: Et lite lag med sjø ligger igjen på sanda etter at havet har trukket seg tilbake. Bølger slår rolig, pulserende og mediterende mot sanda lenger der nede. Det er langt til vannkanten når det er lavvann på langgrunne Farstadsanden.  Foto: Bjørn Brunvoll

Romsdalsmuseet 5. juli 2020: Duck tar en dukk.  Foto: Bjørn Brunvoll

Seiler snart: «Ideal» ligger til kai sammen med hurtigruten Midnatsol i Molde.  Foto: Bjørn Brunvoll

En by i ly: Tungt og trist lavtrykk til tross. Lyset bryter gjennom slik det har for vane når været er fra nordvest.  Foto: Bjorn Brunvoll

Ærverdig allé: Grantrær, opp mot 150 år gamle, danner en flott allé langs Solemdalsvegen på Skåla i Molde.  Foto: Bjørn Brunvoll

Vinter: Februar har endelig bydd på vinter. Fredag 28.02 kom det nytt påfyll av snø. Her mot Øverlandsvatnet i Moldemarka.  Foto: Bjørn Brunvoll

Stormflo: Små og store trær stikker opp fra stormfloa ved Kringstadbukta, tangen som henger på viser at vannstanden er langt over normalen.  Foto: Bjørn Brunvoll