Nå er det tilreisende unge voksne som er smittet i fylket

Frykter «hjem til jul» vil korona-tippe Norge

Det er ikke lenger mest gjestearbeidere og sjøfolk som tester positivt i fylket, men tilreisende unge voksne. Einar Nilsen frykter all reisinga nå vil tippe Norge til en smittesituasjon mer på linje med knallrøde Sverige og Danmark.

FRYKTER NYTTÅRS-BOOM: På mikrobiologen i Molde frykter de stor smitte rundt nyttår som følge av all reisinga knytta til høytiden. Her fra stor pågang på teststasjonen på Nøisomhed i Molde tidligere.   Foto: Bjørn Brunvoll

De siste par ukene har det vært en haglskur med smittede tilreisende unge voksne, og noen tilfeller der disse har smitta andre i husstanden.

Einar Nilsen
Nyheter

Einar Nilsen leder mikrobiologisk avdeling i helseforetaket, med hovedlaboratorium på Molde sjukehus.