Har fått svar på de første hundre testene fra mandag

Hundre negative svar er en positiv nyhet for Molde kommune.

INGEN FLERE SMITTEDE SÅ LANGT: – Det er for tidlig å konkludere med at det har roet seg, sier assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald etter å ha fått hundre negative svar fra mandagens testing. Kommuneoverlege Cato Innerdal i bakgrunnen.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

– I går var det totalt 232 personer som ble testet på stasjonen Nøisomhed. De første hundre svarene, som var analysert i går, var alle negative. I morges gjensto det rundt 130, de analyseres i løpet av dagen, sier Britt Rakvåg Roald, assisterende kommunedirektør i Molde.


Smitteutbruddet i Molde:

Innerdal: – Naturlig med færre tilfeller, men for tidlig å si at man har kontroll

Fredag og lørdag har totalt 630 personer blitt testet på Nøisomhed i Molde. Det har til sammen resultert i 12 positive tester.


Koronautbruddet som startet i Molde i forrige uke, har ført til at rekordmange har blitt testet på teststasjonen ved Nøisomhed de siste dagene.

– Det blir også tatt mange nye tester i dag, det kommer fort opp i 200. Hvis vi får positive testsvar i løpet av dagen, så kartlegger vi nærkontakter, og sender dem til testing hvis de ikke allerede er blitt testet, sier hun.

– Kan det virke som at smitteutbruddet i Molde har roet seg nå?

– Det er for tidlig å konkludere med at det har roet seg, men det er veldig positivt at vi ikke har fått flere positive svar. Nå er det utrolig viktig at folk overholder karantenetida si og at vi alle overholder smittevernreglene. Hvis noen blir sjuk i karantenetida så skal de testes på nytt, understreker Britt Rakvåg Roald.


LEDER TIRSDAG 24. NOVEMBER

Stor innsats for å stoppe viruset